Loading...

Ministrul Transporturilor: ‘Sunt foarte multe firme româneşti care îşi fac treaba şi văd că sunt atacate în ultima perioadă vehement’

Distribuie aceasta stire mai departe:
 • 17
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  17
  Shares

O firmă care îşi face treaba devine ţinta atacurilor, a declarat marţi ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, făcând referire la antreprenorul care se ocupă de construcţia centurii ocolitoare a municipiului Bacău, el precizând că este foarte uşor să se arunce cu ”tot felul de invective şi de jigniri la adresa constructorilor autohtoni”, informează Agerpres.

razvan cucLoading...

Reacţia acestuia vine după ce presa a relatat că la doar două zile de la începerea lucrărilor utilajele de pe viitoarea autostradă din Moldova au dispărut.

“Sunt foarte multe firme româneşti care îşi fac treaba şi văd că sunt atacate în ultima perioadă vehement şi chiar ieri (luni – n.r.) mă gândeam foarte serios dacă o să mai laud vreo firmă din România, deoarece, cum laud o firmă că se mobilizează şi îşi face treaba, devine ţinta atacurilor. Este vorba despre situaţia de pe centura Bacău, unde antreprenorul era mobilizat. Omul acela în opt zile a decopertat 14 km de autostradă, are cinci foreze. Ştiţi cât durează să amplasezi şi să muţi o foreză dintr-un loc în altul? Când spui că a mutat sau a dus utilajele doar că vine ministrul în vizită, hai să ne uităm la cei care sunt experţi în construcţii ce utilaje au la faţa locului. Aşa e foarte uşor să aruncăm tot felul de invective şi de jigniri la adresa constructorilor autohtoni. (…) E păcat, noi ar trebui să susţinem capitalul românesc”, a declarat ministrul Transporturilor, la Parlament.

Răzvan Cuc s-a aflat la sfârşitul săptămânii trecute pe şantierul centurii ocolitoare a municipiului Bacău şi s-a declarat optimist că lucrările se vor finaliza în termenii contractuali.

Loading...

“Nu întâmplător mă aflu astăzi în Moldova. Am venit ca să anunţ că astăzi vom începe construcţia la autostrada Moldovei, pentru că acest sector de autostradă face parte din Coridorul IX pan-european. (…) Acesta este doar începutul, o să vedeţi pe toate şantierele o mobilizare exemplară şi toţi constructorii vor lucra aşa cum trebuie de acum înainte şi mă refer la finalizarea lucrărilor în termenele contractuale pe care şi le-au asumat. Autostrada Moldovei este o prioritate pentru acest Guvern şi de astăzi vom începe lucrările la această autostradă. Noi muncim, noi nu avem pauze la Ministerul Transporturilor, iar constructorilor le-am mulţumit că pe perioada cât nu a fost bugetul promulgat au lucrat în continuare şi nu s-au oprit. Mesajul este clar: a început construcţia autostrăzii Moldova, ne-am ţinut de promisiune”, a spus atunci ministrul Răzvan Cuc.

Ulterior, presa a relatat că la doar două zile de la începerea lucrărilor utilajele de pe viitoarea autostradă din Moldova au dispărut.

În replică, CNAIR preciza luni, într-un comunicat, în contextul informaţiilor “false” apărute privind lipsa mobilizării pe şantierul Variantei Ocolitoare Bacău, că “Spedition UMB are aici peste 100 de utilaje, încă din data de 8 martie, când au început lucrările”.

“Până la ora actuală, după doar două săptămâni, progresul fizic al lucrărilor a depăşit 10 procente. (…) În plus, reprezentanţii Regionalei Iaşi a CNAIR, care au monitorizat şantierul şi după încheierea vizitei (ministrului Cuc – n.r.), au raportat că atât utilajele cât şi muncitorii au continuat activitatea la punctele de lucru până sâmbătă seara. (…) În punctul de vedere transmis, Spedition UMB atrage însă atenţia că, potrivit programului de lucru, activitatea în şantier se desfăşoară de luni până sâmbătă, la toate punctele de lucru stabilite, iar utilajele sunt garate seara în puncte special amenajate pentru a fi păzite pe timpul nopţii”, a arătat CNAIR.

Sursa: www.stiripesurse.ro


Distribuie aceasta stire mai departe:
 • 17
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  17
  Shares